Menu

Vin & tapas

Gæsterne på Esbjerg Rock Festival er mere kvalitetsbevidste end nogensinde, når det handler om mad. Derfor er kvaliteten af maden i 2017 højere end nogensinde. Tag for eksempel Vin & Tapas, hvor de lækre anretninger leveres af en af Esbjergs førende delikatesse-butikker - Made In Spain.

Festivalmad? Er det ikke noget med pølser, sjaskede burgere og slatne pommes frites?

Så langt fra, lyder svaret prompte fra folkene bag Esbjerg Rock Festival.

- Maden betyder langt mere nu, end for bare få år siden. Vores publikum er voksne mennesker, som forventer kvalitet på alle områder, siger Søren Højberg, festivalarrangør.

Sydlandske lækkerier

Et godt eksempel er madstedet Vin & Tapas, hvor publikum kan købe velsmagende tapas-anretninger med spanske og sydlandske pølser, skinker, ost og andre lækkerier.

Maden til Vin & Tapas tilberedes på stedet af Jose Manuel Mateos, indehaver af Made In Spain - en af Esbjergs mest populære og bedste delikatesse-butikker. Blot et hurtigt kig ind i hans butik, og man må overgive sig: Udvalget af specialiteter er stort, og vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer.

- Da jeg startede for 10 år siden, var det svært at få lokalbefolkningen til at komme ind i butikken. Nu går det godt. Så butikkens udvikling har dermed været den samme som med festivalen: At folk i stigende grad vil have noget lækkert at spise, siger Jose Manuel Mateos.

Tilberedes på stedet

Sammen med tre af sine ansatte vil han være til stede i Vin & Tapas under selve festivalen den 2. og 3. juni. Maden kommer selvfølgelig fra hans velassorterede butik i Torvegade, Esbjerg. Men alt bliver skåret ud og tilberedt på stedet:

- Kvalitet er mange ting. Smagen er vigtig, naturligvis. Men jeg tror også gæsterne sætter pris på at se deres anretning blive tilberedt på stedet, siger han.

Det er 3. år, at Made In Spain er med i Esbjerg Rock Festival, og Jose Manuel Mateos og hans ansatte glæder sig:

- Der er naturligvis masser af forarbejde, der skal laves. Og logistikken er et kapitel helt for sig. Det betyder travlhed både før og under festivalen. Men det hårde arbejde opvejes af glæden over at være med.

En succes

Vin & Tapas har været en stor succes på Esbjerg Rock Festival, og Jose Manuel Mateos ser ingen årsag til, at 2017 skulle blive anderledes.

Som navnet antyder, så hander Vin & Tapas ikke kun om lækker mad - men så sandelig også om gode vine.

Leverandøren af de gode dråber bliver SuperBrugsen, på Strandby Plads, som har Esbjergs absolut mest velassorterede vin-afdeling. SuperBrugsen er i øvrigt totalleverandør af vine til hele festivalen.

sponsors
Copyright 2017 © Esbjerg Rock Festival