Menu
The Sandmen official
Optræder Scene:

The Sandmen

Det er umuligt at snakke om dansk rock fra 90’erne uden at nævne The Sandmen, hvor albummet “Sleepyhead” fra 1992 står som en markant milepæl i dansk rockhistorie.

The Sandmen blev dannet i København i 1985 helt tilbage i 80’erne , og bestod i første omgang af Stefan Jensen på guitar, Ole Wennike bas/mundharmonika, Michael Illo Rasmussen trommer, Allan Vegenfeldt sang, og  Sam Mitchell  på guitar.

I 1989 havde gruppen et hit med sangen "House in the Country" fra US-versionen af albummet Western Blood. Albummet sendte The Sandmen på en promotiontour i USA. Her fik The Sandmen mulighed for at spille på legendariske klubber som CBGB (New York) og The Whisky a Go Go (Los Angeles). The Sandmen besøgte USA igen i 1993 med bl.a. endnu en optræden på CBGB's.

The Sandmen var i starten rytmisk stærkt påvirket af Manchester-bandet Happy Mondays, som bandet havde mødt under et ophold i London. Det færdige Gimme Gimme-album blev således et af de første eksempler på klassisk rock blandet med den syrede poprock fra Manchester sidst i 80’erne.

Det store gennembrud

Men det var albummet “Sleepyhead” fra 1992, der virkelig hjalp bandet til store salgstal i Danmark. På albummet var bl.a. at finde "5 Minutes Past Loneliness”, som blev et kæmpe hit.

Sandmen er siden blevet opløst og gendannet igen, og har udgivet en håndfuld albums. Og bandet fortsætter med at spille landet tyndt - til stor glæde for de mange danske fans.

I 2014 udgav The Sandmen "Den Bedste Dag" - deres første dansksprogede album.

Der er vibe og nerve tilstede på scenen, når The Sandmen går på. Og vi glæder os til at opleve dem i Vognsbølparken i sommeren 2015.

Copyright 2019 © Esbjerg Rock Festival
sponsors