Menu
MC Einar 252 web
Optræder Scene:

Oplev Hip Hop legenden MC Einar

MC Einar er kendt som Danmarks første dansksprogede rap-gruppe og bredt anerkendt som pionererne i dansk hiphop.

MC Einars debutalbum Den Nye Stil udkom i 1988. Senere samme år nåede gruppens popularitet nye højder med julesangen "Jul det' cool". Sangen har efterhånden fået status af juleevergreen, selv om nummeret tekstmæssigt tager afstand fra netop de ting, julen står for. "Jul det' cool" benytter en sampling af nummeret "Sleigh Ride" fra albummet Christmas Wonderland (1963) indspillet af Bert Kaempfert and His Orchestra, som er komponeret af den amerikanske komponist Leroy Anderson i 1949.

Således modtager Anderson 77 procent af de royalties sangen indtjener, når den f.eks. bliver spillet i radioen. Ifølge Koda har sangen i mange år været den mest spillede julesang i radioen.

Senere hen udgav MC Einar albummet Arh Dér!, hvor især titelnummeret opnåede en god succes. Albummet blev ikke lige så stor en succes som Den Nye Stil. Først flere år senere, efter bandets opløsning, begyndte Arh Dér! at flytte salgstal, og efterhånden som prisen for et brugt eksemplar i genbrugsbutikkerne steg, blev albummet genudgivet fra pladeselskabet.

I 2011 udgav Einar Enemark den anmelderroste selvbiografi "Manden der var MC Einar", der blev skrevet i samarbejde med musikanmelder og forfatter Anders Houmøller Thomsen.

Hvert år op til jul er der nogle kendetegn der kommer igen og igen og en af dem er det danske mega hit ”Jul D’ Cool, som signalerer at nu står julen for døren og i forbindelse med koncerten er det sat for øje at ”Julen varer lige til påske”. Igen i 2014 blev det Årets mest foretrukne julehit ifølge den danske befolkning.

MC Einar optræder med sin human beatboxer med nostalgiske hits såsom Arh Dér!, Pop Tøs og mange flere og herved får fuglene til at danse!

En ting er sikkert, du er velkommen til at komme og skråle med på hits der får minderne frem fra the good old days, når MC Einar går på scenen!

Copyright 2019 © Esbjerg Rock Festival
sponsors