Menu
EUROPE website
Optræder Scene:

Europe

Det er med den allerstørste fornøjelse, at Esbjerg Rock Festival præsenterer svenske EUROPE. En af de allerstørste og absolut mest velspillende hardrock-grupper, som denne klode nogensinde har set.

Det var opfyldelsen af en stjernedrøm, når det er allerbedst: Dengang Europe bragede igennem over hele verden med den ikoniske rockhymne “The Final Countdown” i det herrens år 1986. Fem langhårede, unge svenskere med sangeren Joey Tempest i spidsten, der i løbet af de næste år blev et af klodens største rockbands. Efter gennebrudshittet fulgte andre ørehængere: “Carrie”, “Rock The Night”, “Supersticious” med flere. Og alle de hærdede hardrock-publikummer, der mente, at Europe var hardrock-genrens svar på et boyband, ja de blev gjort frygteligt til skamme, når gruppen trådte frem på scenen: Melodi, uhørt præcision, sublime arrangementer og - måske frem for alt - en så godt som fejlfri leadvokal.

Stærkt comeback

Som for de fleste andre massivt succesfulde bands, så indtraf der en pause i gruppens løbebane efter “Prisoners In Paradise” i 1991, og gruppens medlemmer gik hver til sit. Gruppen kickstartede karrieren på ny i 2004 med den fantastiske “Start From The Dark” - efterfulgt af tre stærke albums - senest “Bag Of Bones” i 2012. Alle albums af en tårnhøj kvalitet, som man sjældent oplever fra et band med så mange år på bagen. Og så må vi ikke glemme den dobbelte CD/DVD live op Sweden Rock i 2013, hvor Europe hyldest af titusinder på hjemmebane i deres elskede Sverige.

Nyt album og gigantisk turné i 2015

Med et nyt album “War Of Kings” (udkommer 2. marts 2015), og en nærmest udmattende verdensturné i løbet af året, så bliver det Europe på højdepunktet af deres musikalske formåen, som træder ind på scenen i Vognsbølparken, Esbjerg, den sidste weekend i maj 2015.

Copyright 2019 © Esbjerg Rock Festival
sponsors