Menu
Aphyxion bandfoto 1
Optræder Scene:

Aphyxion vinder Esbjerg Rock Festivals Musikpris 2015

Den hårdtslående metal-gruppe fra Ribe – Aphyxion – blev torsdag den 19. marts kåret som vinder af den første Esbjerg Rock Festivals Musikpris. Ud over hæderen modtog gruppen 10.000 kroner - OG æren af at åbne jubilæumsfestivalen fredag 29. maj 2015

Aphyxion – der blev offentliggjort som vinder ved et arrangement på spillestedet Stenbohus i Ribe – er fundet iblandt adskillige andre nye musiktalenter i Esbjerg Kommune - allesammen indstillet til prisen af deres fans fans. Ud fra de mange hundrede indstillinger, faldt valget på Aphyxion, som på alle måder må siges at opfylde kriterierne for at vinde.

Esbjerg Rock Festival skriver som begrundelse:

“Den artist, som vinder Esbjerg Rock Festivals Musikpris 2015 har fået oceaner af ros og positiv opmærksomhed - både herhjemme og i udlandet.

Der er tale om en gruppe talentfulde, unge mænd, der siden 2007 har gennemgået en kæmpe musikalsk udvikling, som der er blevet lagt mærke til. Ja, faktisk i sådan en grad, at de internationalt er blevet kaldt HÅBET for den genre, de bevæger sig i. Den hæder har de gjort sig fortjent til i kraft af et hæsblæsende debut-album fra 2014 - efterfulgt af koncerter på blandt andet Wacken Open Air og Copenhell.

Det handler om metal! Den hårdeste af slagsen! Gruppens debutalbum “Earth Entangled” er blevet oversvømmet med roser.

 

Det internationalt anerkendte magasin Metal Hammer beskrev det sådan:

“…the new saviors of melodic death metal ……one of the most exciting new bands in Europe and budding figureheads for a melodic death metal scene that’s been stagnating for some time”.

 

Herhjemme skrev Gaffa:

“Det er en voldsom fornøjelse at lade sig ruske godt igennem af tonsende fuldtræffere som hæsblæsende No More Days Of Prime, den sprudlende orkan af et åbningsnummer Transgress og maskingeværssalven Blind Belief. Earth Entangled er en solid og vanedannende omgang…””

Enkle kriterier for pris

Kriterier for prisen har været yngre, rytmiske solister eller musikgrupper med base i Esbjerg Kommune, som i løbet af det seneste år har udvist særligt talent, originalitet, engagement, ambitionsniveau eller lignende. Med andre ord: Et musiknavn, der har potentiale til at markere sig på den rytmiske musiscene i indland og/eller udland.

Copyright 2019 © Esbjerg Rock Festival
sponsors